T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / ÇAN - Şehit Engin Eker Ortaokulu

TARİHÇE

ÇAN ŞEHİT ENGİN EKER ORTAOKULU TARİHÇESİ VE BUGÜNKÜ DURUMU

 

İlçemizin  köklü eğitim kurumlarından biri olan okulumuz, 1951 yılında Ortaokul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Eğitim öğretime uzun süre Çan Lisesi bünyesinde devam eden okulumuz, 1980 yılında Çan Lisesi bünyesinden ayrılmıştır. Çan Ortaokulu olarak eski binada faaliyet gösterirken İl tüzel kişiliği tarafından yaptırılan 28 derslikli bugünkü binasına 1990–1991 öğretim yılı başında taşınmıştır. 1992 yılında İl Milli Eğitim Danışma Kurulunun kararı ile okulumuza; Diyarbakır'ın Silvan İlçesi, Gördük Mezrası İlkokul Öğretmeni olarak görev yaparken PKK terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmen Engin EKER' in adı verilmiştir. Okulumuz 2005–2006 Eğitim Öğretim yılında güçlendirmeye alınarak depreme karşı dayanıklı hale getirilmiştir.


Dört katlı olan okulumuz 8654 metrekare gibi büyük bir alana sahip olan bahçesiyle öğrencilerimizin rahat ve  güven içinde zaman geçirdikleri bir eğitim yuvasıdır. Okulumuzun bahçesinde öğrencilerimizin sportif etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri 1 futbol sahası, 1 basketbol sahası, 3 mini voleybol sahası bulunmaktadır. Ayrıca çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak amacıyla bahçemizin bir bölümü ağaçlandırılmıştır. 


Müzik, görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım sınıflarından, Bilişim Teknolojileri laboratuarı, Fen ve Teknoloji laboratuarına kadar zengin bir alt yapıya sahip olan okulumuzda öğrencilerimiz yaşayarak öğrenmenin tadını çıkarmaktadırlar. Teknolojik araçlarla donatılmış sınıflarımızda öğrencilerimize modern eğitimin gerektirdiği alt yapı sağlanarak eğitim verilmektedir.


Bilgi merkezi olan kütüphanemiz, öğrencilerimizin bilgiye erişimin yollarını öğrenerek doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmalarını ve çeşitli etkinliklerle kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaç edinmiştir. 


Öncelikle; Kalitenin Tek Adresi olarak bilinen okulumuz akademik mükemmelliği yüksek, mesleğini ve çocukları seven, idealist, çalışkan,  yenilikçi, Atatürkçü ve disiplinli bir yönetim ve eğitim kadrosuna sahiptir. Bu eğitim kadrosu; öğrencilerimizi bireysel farklılıkları dikkate alan, kendine güvenen, teknolojiyi gereklerine uygun olarak kullanabilen bireyler olarak yetiştirmek gayesiyle özveri ile çalışmaktadır.


Öğrencilerimiz, "YARIN İÇİN BİR ADIM ÖNDE'' sloganının merkeze alındığı demokratik, paylaşımcı, değişime açık bir ortamda eğitim alarak; geleceğin akademisyenleri ve liderleri olarak yetişmekte, Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkan milli ve manevi duygularla donanmış, modern dünyaya ayak uydurabilecek, kararlı, mutlu, başarılı, üretken, yaratıcı bireyler olarak yarına hazırlamaktadırlar.


Öğrencilerimiz akademik başarının ölçüldüğü sınavlarda elde ettikleri başarılarla adlarını ülke çapında duyurmuşlardır. Öğrencilerimizden Koray Şen, 2008 yılında 7. Sınıflara yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. Yine 2010 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavlarında da okulumuzdan iki Türkiye birincisi birden çıkmıştır. İbrahim Sabankaya 7. Sınıflar Türkiye birincisi, Hasan Can ÖZ de 8. Sınıflar Türkiye birincisi olmuştur.2015-2016-2017 yıllarında da TEOG sınavında 8 Türkiye birincisi okulumuzdan çıkmıştır. Bu sonuçlardan da anlaşılacağı gibi başarımız tesadüf değildir.


Öğrencilerimiz kendilerine sunulan imkanlarla sportif yarışmalarda birçok başarıya imza atmış ve elde ettikleri bu başarılarla adlarını  sıkça yerel basında duyurmuşlardır.


Okulumuzda kulüplerimiz etkin olarak çalışmakta ve öğrencilerimiz sanatsal ve kültürel etkinliklerle yeteneklerini ortaya koymaktadırlar. Ders dışı etkinlikler,  satranç, futbol, voleybol, basketbol kursları, bağlama ve gitar çalma kursları, bilim şenlikleri gibi faaliyetlerle öğrencilerimize yeteneklerini keşfetme ve geliştirme imkanları sunulmaktadır. Gerekli donanıma sahip çok amaçlı salonumuz ve bir konferans salonumuz öğrencilerimizin sanatsal ve kültürel faaliyetlerde her türlü gereksinimini karşılamaktadır.


Öte yandan öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projelerine katılmakta ve diğer kurumlarla işbirliği yapılarak öğrencilerimize sosyal sorumluluk bilinci aşılanmaktadır.


Öğrencilerimiz hijyen kurallarına titizlikle uyulduğu kantinimizden tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.


Sonuç olarak; Çan Şehit Engin Eker Ortaokulu, çocuklarımızın geleceği için hayati öneme sahip insanlık değerlerini öğrencilerine kazandırır ve böylece sadece başarılı değil; sevilen, saygı duyulan ve mutlu insanlar yetiştirir. Şehit Engin Eker Ortaokulu ; yönetici, öğretmen, yardımcı personel, öğrenci ve velilerden oluşan sıcacık bir eğitim yuvasıdır.


 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 28.11.2021 17:40 - Görüntülenme: 2756
  Beğen | 4  kişi beğendi